Werken in post-Corona tijden

Dat Corona onze levensstijl aan het veranderen is, dat is reeds duidelijk. Zelfs na de maatregelen zullen we bepaalde zaken anders aanpakken. Want gezondheid, daar wordt nu dubbel zo veel rekening mee gehouden. Dit geldt zowel op het vlak van vrije tijd, maar ook op de werkvloer. Op welke manier zullen bepaalde bedrijven zich aanpassen? Welke gevolgen heeft dit op het gebied van sollicitaties en wervingen? Wij zetten het even voor jou op een rijtje.

 

Anderhalve meter?

Een reeds duidelijke factor is de  afstand die we van elkaar houden. Anderhalve meter is de norm geworden wanneer men met iemand contact heeft. Ook wel het bekende woord ‘social distancing’ genoemd. Heel wat kantoren zullen een andere inrichting krijgen, al dan niet met plexiwanden.

En wat met leveringen die betaald of gehandtekent  moeten worden? Dit zal wellicht aangemoedigd worden om digitaal te laten gebeuren.

Ook thuiswerk heeft moeten plaatsvinden door de Coronacrisis. Dit zal in vele bedrijven ook blijven plaatsvinden. Thuiswerk zal niet over een volledige werkweek bestaan. Maar vele bedrijven hebben voldoende voordelen kunnen halen uit het testen hiervan.

 

Grote wasjes, kleine wasjes

Hygiëne! Eén van de woorden dat de afgelopen weken een nog belangrijker fenomeen is geworden. Handgels en extra zepen zijn bij de bedrijven binnengerold. Deze zullen waarschijnlijk nog meer toenemen. Niet enkel voor het wassen van de handen, maar ook om kantoormaterialen mee op te kuisen. Denk maar eens aan de balpennen aan een balie die telkens door een ander gebruikt worden. Of de deurklinken van bedrijven die steeds aangeraakt worden. Misschien zal je in de toekomst enkel nog maar automatische deuren tegenkomen.

 

Ziek

Werknemers zullen sneller naar huis worden gestuurd wanneer men zich ziek voelt. Een zieke collega zal sneller als onverantwoord beschouwd worden. We zullen gevoeliger omspringen met symptomen of klachten die aanleunen bij Corona of een andere gelijkwaardige ziekte. Wie weet zal je in de toekomst moeten thuisblijven als je slechts enkel een lichte verkoudheid hebt.

 

Online sollicitaties

Kan je wel nog op sollicitatiegesprek?

De afgelopen weken gebeuren net zoals bij Appro, ook sollicitaties op afstand. Vele bedrijven zien hun sollicitanten wel nog steeds liever in levende lijven. Gelijkelijk aan starten bedrijven weer op met de nodige aanpassingen voor de veiligheid, waardoor fysiek gaan solliciteren weer mogelijk wordt. Wél zal het online solliciteren via videochat wellicht blijven. Zo kunnen bijvoorbeeld bedrijven hun eerste gesprek online uitvoeren en het tweede gesprek op kantoor. Bedrijven hebben de online sollicitaties onder de knie gekregen waardoor dit één van de betere mogelijkheden geworden is.

Maar hoe zorg je er voor dat zo een online gesprek goed verloopt?

Een aantal tips voor een online sollicitatiegesprek:

  • Dress to impress: online solliciteren betekend niet dat je in je pyjama of jogging voor het scherm moet gaan zitten. Een opgeklede en frisse verschijning geeft ook achter camera een betere indruk. Je zal je trouwens ook veel beter in je vel voelen als je monter en fris voor de camera verschijnt.

 

  • Bereid je voor: face-to-face kan spontaner overkomen dan op video. Zorg daarom dat je goed voorbereid bent en je geen spieknotities voor je scherm hebt liggen. Dit kan afwezig of gereserveerd overkomen. Een té uitgebreid antwoord kan gespeeld lijken. Eens oefenen met jezelf op beeld kan nooit kwaad!

 

  • Test, test: als je niet bekend bent met de tool waarmee je gaat videochatten, test je deze best even uit. Dit vermijd dat je te laat kan starten met het gesprek door onvoorziene omstandigheden. Test ook even de lichtinval en bekijk welke achtergrond je het best gebruikt. Zonder je af zodat er geen hinder van huisgenoten en huisdieren ontstaat tijdens het gesprek. Als je via een smartphone videochat, let er dan op dat je in een professionele houding zit en niet met een dubbele kin op het scherm verschijnt. Videochatten met een computer zal altijd iets professioneler lijken dan met een smartphone.

 

  • Interactie: non-verbale communicatie zal minder gebruikt kunnen worden tijdens een online gesprek. Houd je handen vrij tijdens het gesprek waarmee je eventuele gebaren kunt maken. Belangrijk is dat je oogcontact maakt met je gesprekspartner. Kijk niet al te veel naar jezelf op beeld maar kijk in het gaatje van je camera. Dit komt zelfzekerder over.

 

Kortom, het digitale tijdperk zal ook na de Coronacrisis optimaal aanwezig zijn. Iedereen neemt zijn verantwoordelijkheid en er wordt voor elkaar gezorgd. Dit gebeurt ook op de werkvloer. Een extra motivatie om voluit weer aan het werk te gaan!

 

Opgelet: Dit artikel is geen juridisch advies. Het is een handige leidraad bij je zoektocht naar antwoorden op je vragen.