Neon light street

Automotive trends voor 2020

Technologie gaat er enkel op vooruit. Hiervan maken verscheidene industrieën gebruik om de customer experience zo hoog mogelijk te optimaliseren. De auto-industrie laat deze trends niet aan zich voorbij gaan. In tegendeel, deze trends zullen waarschijnlijk de nieuwe toekomst vormen voor de auto wereld. Een wereld waar digitale transformatie centraal staat.

Onderstaande trends binnen de digitale vooruitgang, zullen harder opkomen in de automotive sector van 2020.

Verbinding

Een wereld zonder mobiele telefoon, muziek-apps, draadloze verbinding… is niet meer weg te denken. Dit zie je ook vaker voorkomen in voertuigen. Dit element kan cruciaal de aankoopbeslissing van een nieuw voertuig bepalen. Er bestaan reeds auto’s met ingebouwde wifi connectie die het voor bestuurders extra makkelijk maken om hun entertainment door te trekken naar hun mobiele voertuig. In 2020 wordt dit aspect een must voor consumenten die op jacht zijn naar hun perfecte auto-match!

Data rescue

Ben je al verrast wanneer je auto je waarschuwt bij een onderhoudsnood of tankbeurt? Tegenwoordig kunnen auto’s je tot een maand te voren waarschuwen voor een komend defect of een nodige onderhoudsbeurt. Deze technologie zal zich enkel uitbreiden. De takelwagens kunnen je komend jaar misschien nog verassen met nieuwe systemen!

Volledig autonoom

Cartoons die voorspelden dat in 2020 auto’s konden vliegen, hadden wellicht een detail over het hoofd gezien, het zelfgestuurd systeem. Deze revolutie zal zich sterk uitbreiden en meer zichtbaar zijn het komende jaar. Werk aan je deadlines of geniet van een lekker drankje terwijl de auto al het werk voor je doet. De technologie is er klaar voor. Maar of de mensheid hier al mentaal mee om kan? Dat valt nog af te wachten.

Safety first

Enig idee hoe hackbaar welke delen van je wagen zijn? Deze kunnen meer beïnvloedbaar zijn dan je denkt. Niet alleen gegevens maar ook onderdelen van de wagen kunnen worden gehackt zoals gas, motor, stuur… Er zullen meer campagnes gevoerd worden over dit – toch wel niet onbelangrijke – aspect wat betreft de veiligheid van gegevens. Dit zal de automotive wereld wellicht onderdrukken en verplichten dit meer in de kijker te plaatsen.

Personalisering

Deze trend zie je al een langere tijd opkomen in verscheidene sectoren. Zowel bij de consumptie van voeding als bij je abonnement in de fitness. Ook de automobiele sector laat deze trend niet links liggen. Stel je eens voor, een auto die zich volledig automatisch verstelt eens je deze betreed! Want niets is toch vervelender dan je autostoel telkens weer te verplaatsen wanneer iemand anders de hoogte heeft verzet..? Ook de radio en verwarming zullen zich in de toekomst misschien wel willen aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren. Met de technologie van vandaag, kan je mogelijkheden blijven bedenken.

Opgelet: Dit artikel is geen sluitend juridisch advies. Het is een handige leidraad bij je zoektocht naar antwoorden op je vragen.